Bel ons Bel ons: 040 737 04 94 Mail ons Mail ons: info@beugelsdijkdejong.nl
Beugelsdijk De Jong Strafrechtadvocaten logo, Advocaat Eindhoven
  Home Specialisaties Onze advocaten Onze werkwijze Contact

Strafbeschikking

In het geval dat de officier van justitie voldoende bewijs meent te hebben dat u een (licht) strafbaar feit heeft gepleegd, dan kan hij u een strafbeschikking aanbieden. Gaat u akkoord met dat aanbod, dan wordt u niet gedagvaard en zal de zaak niet worden voorgelegd aan de rechtbank. Dat lijkt voordelig. Houdt u echter in gedachte dat een onafhankelijke en onpartijdige strafrechter er in geval van het uitvaardigen van een strafbeschikking niet aan te pas komt.

Het accepteren van het aanbod van de officier betekent dan ook dat het feit bewezen wordt geacht en dat u een strafblad krijgt. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de straffen die het openbaar ministerie hanteert vaak hoger zijn dan de straffen die rechtbanken hanteren.

Wij hebben ervaring met het beoordelen en inschatten van zaken die voor een strafbeschikking in aanmerking komen. Wij wonen met u de zitting bij en beoordelen voordat u akkoord gaat of aan u een voor u gunstig aanbod is gedaan. Is dat niet het geval, dan zullen wij u adviseren niet akkoord te gaan zodat de zaak aan een onafhankelijke en onpartijdige rechter wordt voorgelegd. Ook in dat geval kunnen wij u vanzelfsprekend bijstaan.

Zie ook OM-transactie.
Aanhouding Verhoor bij de politie Inbeslagname
Jeugdstrafrecht Dagvaarding Strafbeschikking
Transactie Ontneming Hoger beroep

 
Beugelsdijk & De Jong Strafrechtsadvocaten beeldmerk
KRIJG NU HULP
Bel voor een gratis adviesgesprek
Specialisaties  |  Onze advocaten  |  Onze werkwijze  |  Contact
 
© Beugelsdijk & De Jong Alle rechten voorbehouden.  disclaimer  |  sitemap